Deda Mraz posetio dečije odeljenje kikindske bolnice

Gradonačelnik Pavle Markov i Deda Mraz posetili su dečije odeljenje kikindske Opšte bolnice. Iznenadnom posetom i novogodišnjim paketićima, pacijenti su bili prijatno iznenanađeni. Utiske sa nama podelila je mama dvomesečnog Davida, Dajana Sekulić Molnar iz Novog Miloševa. 

– Nisam ni znala za ovu akciju, jer nisam iz Kikinde. Sad čujem da je to ovde tradicija. 

U aktuelnoj sezoni respiratornih infekcija, kapaciteti dečijeg odeljenja skoro su popunjeni.  Ovde je smešteno 13 malih pacijenata.

– Želeli smo da ih obradujemo i olakšamo ove dane, poželimo brzo ozdravljenje i da se što pre vrate svojim kućama. Imamo jednu zanimljivost jer smo u Kutiji želja dobili pismo  kojim se tražilo da se poboljšaju uslovi na dečijem odeljenju po pitanju posteljine. Obezbedili smo deset kompleta posteljine kao mali gest pažnje– rekao je Pavle Markov, gradonačelnik.

-Želim da se zahvalim gradonačelniku i gradu u ime našeg odeljenja pedijatrije i malih pacijenata koji leže ovde- navodi dr Slobodan Lazarov sa Dečijeg odeljenja Opšte bolnice.

Akcija podele novogodišnjih paketića nastavlja se i narednih dana. Belobradog deku deca koja su mu pisala mogu očekivati i u Novoj 2019. godini.