Deda Mraz obradovao učenike OŠ”6.oktobar”

Školu za osnovno obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „6. Oktobar“posetili su članovi novooformljenog MK „Banatski bajkeri“ i predstavnici firme ProMedia i tom prilikom su u društvu Deda Mraza svim učenicima uručili novogodišnje paketiće.

Kako je rekla direktorica škole Vesna Vasić, godinama učenike škole, uoči Nove godine posećuju predstavnici firme “ProMedia , a ove godine su im došli i bajkeri:

-I ove godine su paketići stigli za svu našu decu. 59 novogodišnjih  paketića, za  naše đake. Ovoga puta,  su to dva donatora. Želim da im se zahvalim, u ime sve dece. Za decu je ovo veliki,  čaroban dan. Oni  željno očekuju Deda Mraza, veruju u Deda Mraza i pišu mu svoje želje. Danas su presrećni. Zahvaljujem se bajkerima kluba “Banatski bajkeri”, a ujedno želim i da se zahvalim firmi ProMedija, koja nas tradicionalno posećuje i  iz godine u godinu deci donosi  novogodišnje paketiće.

Prvi zimski dan nije sputao bajkere da na motorima, u „deda mrazovskom“ maniru uđu u dvorište škole i da se pozdrave sa đacima. Deda Mraz se po pravilu čeka duže i sa više uzbuđenja nego bilo koji drugi deda na svetu, što su namlađi đaci ove škole  i pokazali.

MK „Banatski bajkeri“ oformili su se početkom decembra ali, kako je rekao jedan od najstarijih, kada je bajkerski staž u pitanju,predsednik kluba, Ferenc Tamaš to ih nije sputalo da i ovoga puta pođu put dečjeg osmeha. Uz pomoć velikog broja sponzora i kikindskih firmi uspeli su da se okupe i da pripreme više od 100 paketića, koje nose na različita mesta, gde ih već čekaju:

 

-Mi smo krenuli sa humanitarnim akcijama, u kojima nam pomažu naši prijatelji, u vidu sponzorstva. Klub je oformljen pre dve nedelje, ali smo se dogovorili da bajkeri u gradu nastave humanu priču, koja je počela pre mnogo godina. Nakon škole, odlazimo i na druga mesta, gde nas čekaju mališani.

A nakon bajkerskih paketića i predstavnici firme Pro Media tradicionalno su  uručili slatke pakete svim đacima škole, koji su za njih osmislili mali pozorišni komad. Kako je navela zamenica direktora firme,  Marija Aškrabić i ovu godinu završavaju na najbolji mogući način, saradnjom sa najmlađima, kroz ovakvu vrstu donacije:

-Nama je, iz godine u godinu sve veće zadovoljstvo, što možemo da im izađemo u susret i što možemo da se radujemo sa ovom divnom decom. Ovo radimo već nekih desetak godina unazad.

Inače, đaci ove škole su bili pozvani da prisustvuju godišnjoj konferenciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“, sa kojima škola sarađuje i tom prilikom su im takođe uručeni novogodišnji paketići.