Dečja pijaca počela sa radom

U dvorištu Kulturnog centra, svake subote, od danas, mališani imaju priliku da uz, druženje, zarade džeparac prodajući stvari koje više ne koriste.

Dečja pijaca kao jedna od aktivnosti u organizaciji Kulturnog centra počela je sa okupljanjem najlmlađih trgovaca, ove subote. Najmlađi su sa nestrpljenjem čekali da vide sve ono što bi eventualno mogli dakupe. Od ove subote, još jedna ekipa će nakon prodatih igračaka, slčica, raznih figura, kao i garderobe znati i da zarađeni dinar usmeri na kupovinu planiranih stvari ili jednostavno za odlazak sa drugarima na sladoled. Kako je navela direktorica centra Tanja Nožica, pijaca je aktivna još od 2007.godine, kada je zvanično prvi put organizovana u dvorištu:

-Mi smo krenuli tada i evo, trinaesta sezona. Prva ove godine i vidite koliko ih je došlo. Nismo očekivali da će doći toliko dece prve subote, ali interesovanje je baš poprilično. Pijac će raditi svake subote, sve do septembra.

 

Osim malih trgovaca, pijacu često posete i stariji sugrađani, koji sa velikim zadovoljstvom prate dešavanja u dvorištu KC.

Dečja pijaca će od ove subote okupljati i mlade i starije u terminu od 9 do 11 sati i 30 minuta i biće otvorena sve do prvog septembra, kada će mali trgovci svoje znanje i umeće moći da primene na časovima matematike