“Dečja nedelja” u OŠ “Feješ Klara”

Radionice u kojima deca iz PU „Dragoljub Udicki“ posećuju kikindske škole, deo su obeležavanje Dečje nedelje. Ovoga puta su mališani vrtića „Plavi čuperak“posetili starije drugare iz OŠ „Feješ Klara“.

Tradicionalno u okviru obeležavanja „Dečje nedelje“ vaspitači i učitelji na razne načine pokušavaju da skrenu pažnju baš najmlađima kako bi ovu nedelju proveli na drugačiji način. U OŠ „Feješ Klara“, navela je direktoricaove ustanove, Hermina Čemere, gostovali su predškolci vrtića „Plavi čuperak“:

-Tradicija je da nas svake godine u okviru Dečje nedelje  posećuju deca iz PU “Dragoljub Udicki”. U gostima su nam bili mališani iz vetića “Bambi” i “Pčelica”. U školi se trudimo da im ukažemo dobrodošlicu, da se družimo sa njima, a ovoga puta smo obezbedili od prijatelja škole i posebne slatke poklone.

Ciljevi aktivnosti u kojima učestvuju i mlađa i starija deca, sa svojim učiteljima i vaspitačima jesu skretanje pažnje na prava i potrebe dece, aktivno učestvovanje dece čime se povećava percepcija i snalaženje u prostoru.

 

Dve pripremne predškolske grupe, vrtića Plavi Čuperak su sa 43 mališana došle u školu, kako bi se upoznali sa onim što ih čeka već sledećeg septembra. Škola je uvek bila naročito zanimljiva za polaznike PU, tako da su ovi budući prvaci sa velikim ushićenjem uživali u vremenu provedenom u školi. Manifestacija Dečja nedelja traje od 1. do 7. oktobra u Srbiji i ove godine nosi slogan “Moje je pravo da živim srećno i zdravo odrastanje bez nasilja”.