Deci korisnika Narodne kuhinje stigli darovi


Studenstski parlamenti, u saradnji sa parlamentima škola u gradu i ovoga puta su akciju prikupljanja slatkiša, kako bi se oformilo što više paketića za najmlađe korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta, uspešno izveli.

Ovo je četvrta godina, rekla je u svojoj izjavi predsednica studentskog parlamenta Jelena Mirkov,  kako parlamenti na ovakav način pripremaju paketiće za najmlađe sugrađane:

-Ovu akciju pomažu sve srednje škole iz Kikinde i Crveni krst. Pomogle su nam razne organizacije, zatim firme, ali i osnovne škole

U Amfiteatru VŠSSOV okupili su se mališani i njihovi roditelji koji su osim paketića, kao poklon od studenata dobili i pozorišnu predstavu osmišljenu baš za njih, rekla je i profesorica Kristina Planin Simić i dodala:

-Studenti prve i druge godine su sa predmeta Osnove muzičke pismenosti i Muzički praktikum osmislili predstavu “Čarobna muzička šuma”. Predstavu je pripremilo oko 50 studenata

Volonteri OTJ Crvenog krsta svojim angažovanjem i organizacijom posebnih akcija prikupili su slatkiše, kojim su upotpunili blizu 200 paketića. Stručni saradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Bela Šamu kaže da je tradicija da se kroz decembarske žurke na ovaj način prikupljaju slatkiši:

-Želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali u prikupljanju paketića. Mi smo organizovali humanitarne žurke, povodom obeležavanja 1. decembra i tom prilikom smo prikupljali slatkiše.

 

U ovogodišnjoj akciji, pored Crvenog krsta i studentskog parlamenta učestvovali su parlamenti SSŠ „Miloš Crnjanski“ zatim Gimnazije „Dušan Vasiljev“, Tehničke i Ekonomsko trgovinske škole, kao i više od 24 kikindska preduzeća, koji su svojim donacijama i novčanim prilozima omogućili da se obraduju svi mališani korisnici Narodne kuhinje.