Deca uživala sa herojima Kikinde

Gradskim trgom odjekivale su vatrogasna, sirena Hitne službe, policije, a sve to pratila su nasmejana lica dece iz vrtića i osnovnih škola. Edukativna manifestacija “Dan javnih službi- Dan heroja” privukla je veliku pažnju. Naročito je bio interesantan vatrogasni kamion.

 

 

 

 

 

 

 

-Prikazali smo kamion za tehničke intervencije koji poseduje creva, opremu za zaštitu od agresivnih materija, osnovnu opremu za gašenje požara.Decu sve interesuje, znaju ko smo i šta radimo za šta su zaslužni roditelji, vaspitači učitelji, crtaći – istakao je Duško Popović, vatrogasac -spasilac.

Organizatori manifestacije, jedinstvene u Srbiji, su lokalna samouprava i Kulturni centar Kikinda.

-Ovo je prava aktivnost u toku dečije nedelje jer je najvažnije da se deca upoznaju sa svim službama čime se razbija strah od uniforme – rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

 

 

 

 

 

 

-Ono što smo za deceniju naučili je da je ovo omiljena dečija manifestacija. Iz prve ruke upoznaju se sa zaposlenima u javnim službama i da kad god imaju neki problem da mogu njima da se obrate – dodao je Marko Markovljev, organizator programa KCK.

 

 

 

 

 

 

Ljudstvo, vozila i opremu predstavili su Policijska uprava, Granična policija, Vatrogasni bataljon, Dom zdravlja, Hitna služba, Crveni krst, JP “Kikinda”,JP “Autoprevoz”, kompanija FCC i Ronilački klub “Orka”.

Od ove godine manifestacija u svom nazivu ima i Dan heroja jer su većina radnika u javnim službama, naročito onima gde se spašavaju životi, zaista heroji.