“Dani ludaje” promovisani u Beogradu

U Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu veliku pažnju svih prisutnih izazvala je karnevalska povorka iz Kikinde. Mališani iz vrtića “Kolibri” kostimirani u znaku jeseni, tamburaši, članice ADZNM “Gusle” i pita od ludaje bili su pravi promoteri “Dana ludaje”. I nekadašnji predsednik opštine, sada državni sekretar u Ministartsvu za zaštitu životne sredine dr Branislav Blažić i predsednica Skupštine Grada Kikinde Stanislava Hrnjak istakli je da nema lepšeg poziva od onog koji upute najmlađi.

 

 

 

 

 

-Ovo je uvek najveselija povorka puna nasmejane dece. Kada se “Dani ludaje” promovišu u Beogradu sve obaveze ostavljam po strani i učestvujem u ovom spektaklu. Upravo ovo je duh našeg grada i dokaz da našu manifestaciju svi nosimo u srcu – rekao je dr Branislav Blažić.

-U Knezmihajlovoj mi Kikinđani uvek napravimo događaj za pamćenje. Promocije u Beogradu su se isplatile jer svake godine nam dolazi više gostiju iz glavnog grada. Zasluženo su “Dani ludaje” proglašeni najboljom turističkom manifestacijom u 2017. godini i nagrađeni “Turističkim cvetom” – dodala je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine Grada Kikinde.

Mirisu, ali i ukusu bundevare nisu odlele ni Lokica Stefanović, balerina u penziji, koreograf i estradna zvezda bivše SFRJ, kao ni jedna od najuspšenijih srpskih kreatorki Verica Rakočević.

-Dečica su divna i ovo je pravi način da promovišete Kikindu. Jako volim bundevaru, a ova vaša je bez zamerki –saznali smo od Lokice Stefanović.

 

 

 

 

 

-Krenula sam na posao i pažnju su mi privukla ova divna dečica. I pitu sam morala da probam, odlična je – napomenula je Verica Rakočević.

Jelek Dragišić iz Australije i Holanđanin Marines Fišers prvi put su čuli za “Dane ludaje”, ali su obećali da će se potruditi da budu naši gosti, ako ne ove onda neke od narednih godina.

-Došao sam u posetu domovini. Ove vaše pite su najukusnije jelo na celom svetu, a dečica su predivna. Sada sam čuo za “Dane ludaje”. Pošto sam probao pitu od ludaje sigurno ću doći sledeće godine na vašu manifestaciju – saznali smo od Dragišića.

-Upravo sam počeo da obilazim Srbiju. Biću tu četiri nedelje i potrudiću se da obiđem što veći deo zemlje – kazao je Fišers.

Oni koji su jednom posetili “Dane ludaje” uvek se vraćaju i narednih godina.Nakon promocije u centru Beograda u prostoriijama Privredne komore održana je konferencija za novinare. Tom prilikom istaknuto je da se “Dani ludaje” održavaju 33. put, a da su Kikinđani veoma dobri domaćini koji će učiniti da se svaki godst oseća posebno u našem gradu.