“Dani ludaje” ožive grad

Dani ludaje” održavaju se 32. godinu za redom i svi je sa nestrpljenjem očekuju. Kikinđani tvrde da je najznačajanija gradska manifestacija svake godine sve bolja i lepša. Okupi se sve veći broj izlagača koji dolaze i iz drugih gradova. Svoje proizvode ponudila je i Tatjana Stojanović iz Kaća.

-Na “Danima ludaje” izlažem već pet godina i veoma sam zadovoljna. Zadovoljne su i moje mušterije kojih je svake godine sve više. Najviše se prodaju keramičke ludaje koje mogu biti saksije ili bombonjere – istakla je Tatjana Cvijanović.

Zanimljive ukrase i suvenire izložili su i Dragica Grburović iz Srbobrana i Milan Vejin iz Kikinde.

-Magneti su rađeni od prirodnog materijala na košticama od saksije. Flaše su izgledaju kao banatske kuće i trudili smo se da budemo što autentičniji. Bili smo vaši gosti i prošle godine i jako nam je lepo na vašim “Danima ludaje” – dodala je Dragica Grburović.

-Sve je u znaku ludaje i jesenjih plodova. Najviše volimo da izlažemo na “Danima ludaje” jer imamo poseban motiv da napravimo što lepše predmete – prokomentarisao je Milan Vejin.

Ove godine Kikinđani će imati priliku da se na Gradskom trgu slikaju sa ilustracijom 3D ludaje.

-Cilj nam je bio da i mi strip crtači i ilustratori uradimo naš lepo i damo svoj doprinos “Danima ludaje”. Svi će moći da se slikaju sa 3D ludajom i da imaju lepu i jedinstvenu uspomenu – rekao je Vladislav Gajski, ilustrator.

Kako autori napominju, ilustracija će sutra biti spremna za fotografisanje.