“Dance N Soul”, na trgu kao Fleš mob

“Dance N Soul” plesna škola po prvi put je u Kikindi organizovala performans sa preko 60 ucesnika, koji su na Gradskom trgu igrali uz više muzičkih žanrova, a kroz svojevrstan Fleš mob.

Ono što je bilo najzanimljivije za sve koji su proteklog vikenda prošetali gradom, svakako je bila plesna tačka, u kojoj su se malim plesačima pridružili roditelji i ujednačenim koracima odigrali na zadatu temu.

Sve je poteklo od ideje, da se Fleš mob organizuje u našem gradu, objašnajava pokretač ideje, osnivač škole plesa u Kikindi, inače profesor fizičkog vaspitanja, Mirna Krnić:

-Ciljevi ovakvog performansa su  zabava, neki vid umetničkog, a spontanog izraza, koji su članovi plesne škole „Dance N Soul“ demonstrirali. Škola okuplja grupu pionira, uzrasta od 4 do 6 godina, juniore od 7 do 12 godina, seniore od 13 godina i srednjoškolce, kao i plesnu grupu Dance aerobik. Do sada, u ovih godinu dana beležimo  javne nastupe, ali i takmičenja. Iz Zrenjanina su juniori doneli prvu nagradu, u “open” stilu, dok su seniori osvojili visoko drugo mesto u “hip hop” stilu.

Kako Krnić objašnjava, posebno je zadovoljstvo primetiti i koliko su roditelji zainteresovani da sa svojim mališanima učestvuju u koreografijama, što su i pokazali proteklog vikenda na Gradskom trgu