Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Kikinda

Ministarstvo unutrašnjih poslova , Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa policijskim upravama i Misijom OEBS-a u Srbiji organizovalo je Dan otvorenih vrata. U kikindskoj Policijskoj upravi to je bila prilika da se desetak kandidata upozna sa mogućnostima i upisom u Centar za osnovnu policijsku obuku.Jedina devojka koja ima želju da postane policajka je dvadesetjednogodišnja Bojana Raljić.

Odmalena želim da radim u policiji. Potrudiću se i daću sve od sebe da budem primljena – istakla je Bojana Raljić.
Svi kandidati koji su se prijavili na konkurs ili koji to planiraju mogli su da saznaju sve informacije u vezi sa konkursom za osnovnu policijsku obuku počev od opštih uslova koji su neophodni za kandidate kao i kako izgleda postupak izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit. Milan Kovačić iz Mokrina prijavio je sina za obuku.

Sin želi da bude vatrogasac i dugo godina je član doborvoljnog vatrogasnog društva. Sada mu je želja da se tim poslom profesionalno bavi – rekao je Milan Kovačić.

Kandidati koji budu primljeni proći će osnovnu obuku koja traje 53 nedelje i koja obuhvata četiri oblasti: opšte teme o radu policije, veštine, terensku obuku i stručne module.