Dan ljubavi u Kikindi

Osim Svetog Trifuna, poslednjih godina u našoj državi se, kao i širom sveta simbolično proslavlja i Sveti Valentin, odnosno Dan zaljubljenih. Dan Svetog Valentina, poznatiji kao Dan zaljubljenih praznik je koji se proslavlja 14. februara svake godine. Posredno ili neposredno ga obeležava veliki broj ljudi širom sveta, iako je ovaj dan obično radan. Dan zaljubljenih je danas sekularan, dok je, u današnjem obliku, izvorno u pitanju praznik Protestantske i Rimokatoličke crkve.

Kikinđani koje smo danas sreli na Gradskom trgu tvrde da su zaljubljeni, ali da ne slave ovaj praznik.

-Slavimo Svetog Trifuna, a ljubav možemo proslavljati svakog dana, jer je ona suština života, ističe jedan od sugrađana u anketi TV Rubin.

Sa druge strane, kikindski cvećari tokom ovih dana imaju mnogo više posla nego inače. Nekada su se kupovali buketi crvenih ruža, ali danas se više pažnje posvećuje kreativnim aranžmanima. Kupuju ih sugrađani svih uzrasta.

Iako mnogi ovaj praznik opisuju kao nametnutu novotariju, ima i onih koji ipak žele da na neki način obeleže današnji dan. Tako smo na drveću na Gradskom trgu danas mogli da vidimo različite citate o ljubavi i zaljubljenosti. U svakom slučaju, bilo da se proslavlja Sveti Trifun ili Dan zaljubljenih, važno je da se 14. februar obeležava uz pozitivne emocije.