Da se za najvažniji životnu ulogu pripremaju u boljim uslovima: Škola za trudnice dobila novi projektor i lap-top

Škola roditeljstva, odnosno Škola za trudnice već više od dve godine funkcioniše u okviru kikindskog Doma zdravlja.

Buduće mame jednom nedeljno slušaju predavanja u Kulturnom centru. Do sada je u tu svrhu služio lap-top, koji je neretko kočio i otežavao časove, ali uz pomoć donacije novosadske kompanije „Premium Genetics“ to više neće biti tako:

-Kroz naš posao gledamo da budemo društveno odgovorni i da podržavamo sve institucije koje poboljšavaju položaj trudnica u Srbiji. Kao rođeni Kikinđanin imam potrebu da sve počnem iz svog grada, pa smo tako Školi za trudnice u Kikindi donirali projektor i lap-top. Trudićemo se da im u narednom periodu bili što bolji uslovi rada, da bi buduće majke imale što bezbrižniju i lakšu trudnoću i kako bi, naravno, bilo više beba, objašnjava direktor kompanije „Premium Genetics“ Nebojša Tepavac.

Vrednost ove donacije je oko 1.000 evra. U ovakvim okolnostima, novac je, ipak, manje važan od poboljšanja uslova u kojima se trudnice pripremaju za porođaj i prve dane sa bebama:

-Izuzetno nam je značajna ova donacija, jer smo do sada koristli stari lap-top. Nebojša je prepoznao to, pa nam je donirao projektor i lap-top. Hoću da se zahvalim, jer bez toga ne možemo da držimo predavanja. Mislim da će se sad videti naš rad, trud i napredak još više. Želim i da spomenem porodicu Šipka iz Banatskog Velikog Sela, koji su Školici poklonili lopte za pilates, koje nam mnogo znače u psihofizičkoj pripremi, istakla je Olivera Vučković Popov iz Škole za trudnice.

Buduća mama Duška Đilas smatra da je važno da se obrati pažnja na Školu, jer je ona glavna baza za rešavanje svih nedoumica koje trudnice imaju, pogotovo one koje se priprimaju za dolazak prvog deteta. Ona misli da će donacija opreme itekako poboljšati uslove rada:

-Mnogo će nam značiti ova donacija, jer smo se do sada baš mučili i mislim da je dobar poklon. Firma koja je donirala opremu bavi se prenatalnim istraživanjima, pa smatram da su i ona veoma važna za nas. Ja sam ih radila i mislim da bi svaka trudnica, pogotovo starija, trebalo da obavi te testove kako bi bila sigurna da je sve u redu sa trudnoćom.

U planu je da se u narednom periodu održe predavanja i na temu prenatalnih testova.

Kada je u pitanju funkcionisanje Škole za trudnice, svi su se složili da je klima uređaj ono što je sada najneophodnije.