Da maturske proslave prođu bez neželjenih posledica

U cilju podizanja svesti o bezbednosti, očuvanja bezbednosti maturanata i svih građana u danima završetka škole i tokom maturskih proslava, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i gradom Kikinda realizuje projekat “Matura 2019”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Organizujemo predavanja maturantima čiji je cilj da se mladima ukaže na posledice konzumiranja alkohola i opojnih droga. Skrećemo im pažnju da ne remete javni red i mir, kao i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa. Ranijih godina za vreme i nakon maturskih večeri nije evidentiran nijedan incident, niti saobraćajna nezgoda u kojima su učestvovali maturanti. Od dana zzavršetka školske godine pa nadalje pojačaćemo kontrole u blizini škola, trgova, kao i u blizini objekata gde se proslavljaju mature – istakao je Marko Sremčev, zamenik načelnika Odeljenja policije PU Kikinda.

Proslava kraja školske godine počeće maturanstkim plesom, kadrilom uz zvuke iz Štrausove opere “Slepi miš”. U petak, 17. maja biće održana 12. “Maturantska parada” u 12 sati ispred Narodnog muzeja.

-Očekujem učešće između 400 i 450 maturanata svih srednjih škola. Ovo je lepa manifestacija kojom ćemo ispratiti još jednu generaciju naših maturanata. U paradi ove godine učestvuju srednjoškolci iz 74 grada – rekao je Marko Markovljev, kooridantor “Maturantske parade”.

Gradska uprava ove godine priključila se projektu “Matura 2019.” godine tako je za sve maturante osmišljen program koji će upotpuniti proslavu kraja školovanja. U sredu, 22 maja u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev” biće održan turnir u basketu 3X3 za sve srednjoškolce, a zainteresovani mogu da se jave Kancelariji za mlade. Manifestacija “Raspust za sve” planirana je 31. maja i 1. juna.

-Učenici osmih razreda imaće priliku da učestvuju na manifestaciji “Plešimo zajedno” koja će biti održana u petak, 31. maja u 11 sati i 30 minuta u petak. U 17 sati gošća Kikinde biće jutjuberka Anna, a u 19 časova je koncert Sare Jo – dodala je Jasmina Milankov iz Odseka za poslove razvoja grada.

U subotu, 1. juna od 15 sati na Gradskom trgu poznati fri stajl igrač Triki i njegov drug Vesić družiće se sa mladima, od 16 sati biće organizovan turnir u basketu, a pobednička ekipa igraće protiv Trikija. Od 19 sati predviđen je koncert Ljubomira Stankovića.