Čuvaju uspomenu na profesora Berara: Međunarodni memorijalni turnir u ženskom rukometu u subotu u Kikindi

Dvanaesti po redu Međunarodni turnir u rukometu za devojke biće upriličen u subotu u hali „Jezero“.

Pored Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Kikinda“, na takmičenju će nastupiti ekipe iz zemlje i inostranstva:

-Turnir je međunarodnog karaktera. Učestvovaće četiri ekipe: po jedna iz Mađarske i Rumunije, „Radnički“ iz Bajmoka i naravno mi. Turnir je namenjen malđim kategorijama, deci koja su rođena 2003. i mlađima, objasnio je trener u ŽORK „Kikinda“ Dragan Mrakić.

U kikindskoj ekipi su posebno ponosni na činjenicu da turnir već pet godina nosi ime Mičurina Berara, znamenitog sportskog radnika:

-Ovo je samo delić uz koji klub može da se zahvali čoveku koji je dao puno kikindskom sportu. Prof. dr Berar je u klubu radio i kao koordinator mlađih kategorija, a u više navrata i kao trener. Autor je više stručnih i naučnih radova, kao i stručne literature vezane za rukomet. Ponosni smo što turnir nosi njegovo ime.

Cilj organizacije ovog turnira je popularizacija ženskog rukometa:

-Želimo da naše igračice steknu afirmaciju kroz ovakva takmičenja. Odličnu saradnju imamo sa ekipama iz Rumunije i Mađarske, jer smo se već susreli sa njima u Žombolju i u Morohalomu, dodao je Mrakić.

Prvi meč turnira počeće u 9 sati, kada će domaća ekipa odmeriti snage sa „Radničkim“. Sve utakmice biće odirane u hali „Jezero“, a nakon završetka poslednje, koja počinje u 14 sati, biće uručeni pehari i priznanja najboljim pojedincima.