“Čuvaj me, zato što sam ptica” teatra “Dah”u petak u Narodnom pozorištu

„Čuvaj me, zato što sam ptica“ novi je komad „Dah“ teatra čiju će premijeru Kikinđani imati priliku da pogledaju u petak, u Narodnom pozorištu, sa početkom u 19 sati. Teatar „Dah“ ove godine obeležava pet godina postojanja i tim povodom sugrađanima poklanja ovu lutkarsko igranu predstavu, koja je namenjena svima od šest do šezdeset šest godina.

Igrano lutkarska predstava „Čuvaj me zati što sam ptica“ još jedan je od komada koju potpisuje teatar „Dah“. Radi se o predstavi koja ima ekološku priču i koja nosi poruku o životnom okruženju, rekla je Aleksandra Stankić, koja potpisuje režiju komada i glavnu ulogu:

-Dajemo jasnu direktnu poruku, čuvajmo životnu sredinu. Radnja je smeštena u drvosečinoj sobi, u kojoj on postaje prijatelj sa sovom. Ipak, rađa se problem, on mora da sruši drvo, na kom živi njegova prijateljica sova.  Pronalaze rešenje..

Skromna sredstva, kojim raspolaže „Dah „teatar nameće da akcenat bude usmeren na glumačkim bravurama, u kojima se mladi glumci u ovom teatru ističu, objašnjava osnivač „Daha“ Dančika Đukičin koji u ovom komadu potpisuje izradu kostima i jednu od glavnih uloga:

-Sve je dobilo novu dimenziju,  ušla je nova krv, naišle su potpuno nove ideje. Došla je spontana zamisao  da se ova predstava realizuje. Pratio sam Aleksandrine  rediteljske zamisli. Dao sam svoj  pečat i nadam se da će predstava biti interesantna svima od šest do 66, čak sam siguran u to. Ulazak je besplatan i to je naš poklon gradu, za ovih pet godina koliko egzistiramo.

U radu i realizaciji pozorišnoig komada, iz “Daha” se zahvaljuju Kulturnom centru i Narodnom pozorištu na razumevanju. Predstava će premijerno biti izvedena u petak, sa početkom u 19 sati, u Narodnom pozorištu.