“Čudna šuma”u novogodišnjem izdanju vrtića “Plavi čuperak”

„Čudna šuma“ u kojoj žive i Alisa i Plavi zec i Ivica i Marica i vuk i lija i šumska vila, bila je tema novogodišnje predstave, koju su za sve mališane iz PU „Dragoljub Udicki“ osmislili vaspitači vrtića „Plavi čuperak“.

Deca na ovakav način imaju mogućnost da uče o toleranciji i prijateljstvu, što je i bila namera, navela je glavni vaspitač u ovom vrtiću Kristina Drljić, koja potpisuje tekst predstave:

-Sve to ne bi bio ništa da nije bilo mojih divnih kolega. Želeli smo da na poseban način prikažemo deci kroz likove iz priča, koje svakodneno radimo sa njima u vrtiću. da im pokažemo koliko su važni drugarstvo i prijateljstvo. Poruka svima je da je najvažnije  imati  prave drugare i prave prijatelje.  

Uz podršku uprave i direktorice i ovoga puta su izgledom, glumom, ali prevashodno velikim trudom uspeli da ostave zapažen utisak. Naviknuti na raskošnu novogodišnju priču, mališani su uživali u živopisnim likovima, čije su osobine vrlo verno preneli ovogodišnji maštari, vaspitači vrtića „Plavi čuperak“. Kako to obično biva u gotovo svim bajkama, Vule mora da vodi glavnu reč, ali..čini se sve do onog momenta kada se pojavi teta lija. U Čudnoj šumi vuk bi mogao da postane i instruktor plesa i to vrlo uspešan, te su mališani iz publike oduševljeno prihvatili da nauče par koraka od “Vuleta travolte”.

Svi vaspitači iz vrića „Plvi čuperak“ su učestvovali u predstavi. Jedan deo tima je učesatvovao u glumi, dok je drugi deo radio na scenografiji, rekla je Drljić:

-Kostime su osmislili vaspitači, sašila ih je naša krojačica Milica Mihaljičin. I ona je dala neka idejna rešenja, a pomagala joj je koleginica Nadica Tomić.

U predstavi su kroz dugodovštine šumske družine ispričane priče o svakom stanovniku dok su čekali šumsku vilu i Deda Mraza, da im ispune novogodišnju želju. Osim kostima, dobre šminke, interakcije sa mališanima i odabir muzike, za koji su se postarali vaspitači uz podršku savetnika za muzičko Aleksandra Mitrevskog, bila je vrlo bitna. Predstava se tradicionalno igra u više termina kako bi svi mališani predškoleske ustanove, vrtića gradskih i seoskih mogli da pogledaju Novogodišnju priču.