Crveni krst uručio poklone Porođajnom odeljenju kikindske Opšte bolnice

U protekloj godini prodajom čestitki i prikupljanjem sredstava u okviru Novogodišnjeg bazara u akciji „Čaj od srca“i u akciji “Deca-deci” volonteri Crvenog krsta su uspeli da prikupe dovoljan iznos za kupovinu televizora i električne pumpice za porodilje, u kikindskoj bolnici.

Kako je navela sekretarka Crvenog krsta Danijela Bjeljac, do sada su sredstva prikupljena u okviru akcija bila usmerena za pomoć osim Porođajnom i  Dečjem odeljenju, tako i školama:

 

-Za kupoviju televizora izdvojeno je 13 hiljada, a za električnu pumpicu 15.000 dinara. Crveni krst organizuje ove akcije i aktivno pomaže od 1998. godine. 2011. godine,  volonteri su u svojim akcijama uspeli da obezbede sredstva za termoreanimacioni sto za Neonatologiju, što je bio i najveći prikupljeni iznos. Saradnja Opšte kikindske bolnice sa Crvenim krstom traje već dugi niz godina.

Kultura darivanja je čin koji se podrazumeva u humanim sredinama i uvek izaziva kod ljudi pozitivne emocije. Saznanje da se mladi Kikinđani, volonteri Crvenog krsta zalažu i trude kako bi pomogli kako pacijentima u zdravstvenim ustanovama, tako i zaposlenima uvek nailazi na pozitivan odjek.

Na porođajnom odeljenju već godinama imaju manji broj stručnog osoblja što znači da rade sa svega pet ginekologa, a to je krajnji minimum, u odnosu na potrebe.

 

Kako Blažić dalje navodi, očekuju i da taj broj bude smanjen u narednim godinama odlaskom pojedinih ginekologa u penziju. Na ovom odeljenju takođe već godinama imaju problem kada je oprema u pitanju, pa je ono na čega su ukazali, urgentnost nabavke bar dva porođajna stola, zbog dotrajalosti postojaćih.