Crveni krst podelio blizu 40 paketa školskog pribora mališanima

Crveni krst je povodom početka nove nastavne godine pripremio pakete školskog  pribora, rančeve i slatkiše za 15 prvaka, korisnika Narodne kuhinje.

Ove godine je i 21 mališan iz Centra za migrante dobio poklon paket ove humanitarne organizacije. Paketi obuhvataju školski pribor, školske torbe, pakete higijenskog materijala i slatkiše, rekla je sekretarka Crvenog krsta Kikinde, Aranka Felbab.

-Ovo je aktivnost, koju svake godine organizujemo, na veliko zadovoljstvo svih nas. Mališani, koji su završili prvi razred, kao i oni koji kreću u školu  dobiće  kvalitetne pakete, koji im omogućavaju da što bolje opremljeni krenu u novu nastavnu godinu. Ovoga puta smo pakete obezbedili i za mališane iz Cntra za migrante, kako bi i njima ulepšali novu nastavnu godinu. Nadamo se da će se uključiti u školski sistem iako to još sigurno ne znamo. Bitno je da obradujemo i tu decu, da se druže sa našom decom, da steknu prijateljstva i da im ovaj dan bude drugačiji od onih koje provode u Centru.

Kad su mališani u pitanju, najčešće ni jezička barijera nije bitna, pogotovo kada se radi o lepim momentima, o školi i slatkišima. Na samom početku su mališani i njihovi roditelji imali mogućnost da pogledaju i animirani film, koji su pripremili volonteri Crvenog krsta, u kom je kroz niz situacija prikazana misija organizacije, što su deca propratila sa velikim imteresovanjem. Nakon filma su deca dobila poklon pakete i nastavila su sa druženjem.