„Crno beli” dobili duel: Rukometaši „Kikinde Grindex” izgubili od „Partizana” golom razlike

U punoj hali SC „Jezero“ atmosfera kakvu možemo da vidimo na sportskim spektaklima. Rukometaši „Kikinde Grindex“ ugostili su „Partizan“, jedno od dva najveća sportska imena u Srbiji i odlično im parirali.

Rezultat je tokom celog meča bio tesan, jer su se sa obe strane ređale akcije i kontre. Ekipe su konstantno izjednačavale, vodile i gubile prednost, a na kraju su iskustvo i sreća bili na strani „crno-belih“, koji su pobedili rezultatom 28:27:

-Mnogo nam znače ova dva boda ovde na strani. Teško gostovanje, jer se namestilo da dođemo baš nakon smene trenera. Ekipa, u većini slučajeva, pozitivno reaguje na tu promenu i naravno da nam je bilo mnogo teško. Pritom su i naši golmani imali lošije veče i to nas je dosta sputalo. Utakmica je psihološki bila teška, „klackalica“ do samog kraja i za jednu i za drugu ekipu. U toj trzavici, mi smo izvukli srećniji kraj, izjavio je trener „Partizana“ Bojan Butulija.

Novi trener „Kikinde Grindex“ Goran Kurteš zahvalio se publici koja je tokom svih 60 minuta igre pružala punu podršku njegovom timu, na koji je, bez obzira na poraz, ponosan:

-Mislim da je moja ekipa odigrala kvalitetan rukomet i da je to radost za budućnost srpskog rukometa. „Partizan“ je „skidao“ trenera Butuliju, koji ima internacionalno iskustvo. Sa svim resursima su došli ovde, što govori koliko su shvatili našu ekipu ozbiljno. Kako se žargonski kaže, moj tim je ostavio srce na parketu. Nismo imali sreće u par situacija, ali što se mene tiče, mi smo iz ove utakmice izašli kao pobednici. Još jednom bih pozdravio moje momke i poručio im da nastave ovako. Budući da smo samo dva dana radili zajedno, ovo je i previše. Mislim da smo na dobrom putu da nešto popravimo, da su momci shvatili da vrede i da će mnogo puta obradovati kikindsku publiku.

Pod jakim utiskom bili su i igrači. Iako je „Kikinda“ pridošlica Superlige, pružila je partiju kao i timovi koji su godinama deo najvišeg takmičarskog ranga:

-Čestitao bih „Kikindi“ na dobroj igri i korektnoj publici, koja je napravila odličnu atmosferu, a najviše mojoj ekipi na ovoj važnoj pobedi. Ovo nam je šesta uzastopna pobeda i ne planiramo da se zaustavimo na tome. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali slabiju odbranu, što smo donekle popravili u drugom delu utakmice, istakao je Darko Stevanović iz RK „Partizan“, dok je golman „Kikinde Grindex“ Slavko Miškov, koji je i proglašen za igrača utakmice izdvojio sledeće:

-Zaista predivna rukometna predstava je priređena večeras. Dosta lepih akcija bilo je sa obe strane. Mislim da je publika imala šta da vidi i da smo pokazali dobar rukomet. Sreća ovoga puta nije bila na našoj strani. Sve bih dao da sam odbranio poslednji pogodak, a da nisam igrač utakmice. Džaba to kad je moja ekipa izgubila. Zahvaljujem još jednom publici i mojim igračima na fer borbi. Nadamo se osvajanju dva boda u sledećem kolu.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva ostala su još dva kola. U narednom Kikinđani putuju u Kostolac, gde ih dočekuje „Rudar“, koji uz bod manje zauzima poziciju ispod tima iz našeg grada.