Četrdesetogodišnji “Delfin” pliva u disko ritmu

Dugo se pričalo na tu temu i onda, kao rezultat dugogodišnje težnje generacije, koja se u ličnim dokumentima izjašnjavala kao Jugosloveni, pokrenuta je nostalgična disko mašinerija, zvana „Delfin“. Na prostoru kod SC „Jezero“ neki zaboravljeni dečaci, neke podosta transformisane devojčice, a neki dobrano okrznuti četrdesetogodišnjim životarenjem olako su se u polumrako ipak raspoznavali. Uz dobar disko zvuk, obavezne efekte, muziku je diktirao i ondašnji DJ Sava Grabić, koji je pokazao da još uvek savršeno prati ritam mase.

-Dobar je osećaj opet biti za miks pultom. Posle punih 40 godina, opet smo zajedno. Nismo na Starom jezeru, ali je i ovo dobro i ovde smo nekada radili. Verujem da će publika biti zadovoljna. Večeras, osim mene tu je i legendarni DJ, Čonić Miša, koji je radio sa mnom, nakon čega je otišao u Novi Sad. Njegove su bile najbolje diskorteke “Aqvarijus” “Tvrđava” u kojima je on prvi pokrenuo  muzički kontrast.

Davni hitovi, koji su još uvek popularni, a neki potpuno prekriveni zaboravom, ispunjavali su toplu avgustovsku noć. Da je Grabić još uvek dobar u odabiru muzike i da je ovo bio pun pogodak organizatora, komentar je Kikinđana, poznatih po dobrom muzičkom ukusu.

Ceo večernji hepening upotpunjen je slikama iz onog vremena, koje je prikupljala i onda ih obradila za video projekciju Jasmina Milankov, koja je ispred organizatora grada Kikinde i Kancelarije za turizam sa posebnom pažnjom osluškivala šta je ono što bi moglo da upotpuni Kikindke letnje večeri, te je nakon dugih razgovora ubedila Grabića i na taj način pokrenula disko veče.

Veče za nezaborav, veče koje, mnogi su se složili, treba ponoviti i to što pre. Organizatori čak smatraju da bi se moglo žanrovski rasporediti te petkom organizovati rok veče, baš kao nekada, a subota da bude rezervisana za disko zvuk. Gledajući unazat, ta podela na disko i rok ukus, osim podele na partizanovce i zvezdaše, u ono vreme bila je jedina podela, koja je formirala i neki stav u životu, sve ostalo je onu generaciju činilo dobrim generacijom valjanih plivača, koja je tada uz Delfin plivala samo uzvodno.