Centar za stručno usavršavanje iz Kikinde održao najviše seminara u Srbiji

Centar za stručno usavršavanje otvoren je 2009. godine sa ciljem da postane najbolji u svojoj delatnosti. To je u prošloj godini postignuto jer je usluge ove ustanove iskoristilo 10.500 osoba.Održano je 207 akreditovanih seminara što je najveći broj u odnosu na iste ustanove u Srbiji.

-Kikindski Centar za stručno usavršavanje lider je u ovoj oblasti u Srbiji. U 2016. godini najviše akreditovanih seminara održano je u ovoj ustanovi u odnosu na stručne edukacije u ostalim centrima u našoj zemlji -istakao je Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje.

U CSU je u 2016. godini organizovano je i skoro 300 aktivnosti poput seminara, radionica, kampova.U vrtu znanja đaci mogu da se upoznaju sa naukom na drugačiji način nego što je to na časovima u školi. Prošle godine otvoren je i Naučni klub u saradnji sa Centrom za promociju nauke u okviru kojeg je organizovan obilazak mobilnog planetarijuma. Tokom noći istraživača ovu ustanovu posetilo je više od 300 dece.

U objektu Centra za stručno usavršavanje u toku je rekonstrukcija poda za šta je sredstva izdvojila gradska uprava, a sa uređenjem prostora nastaviće se i tokom godine. I u 2017. potpisan je Memorandum o saradnji sa Gete institutom tako da svi koji žele mogu da polažu nemački jezik i dobiju sertifikat ovog instituta.