Centar za socijalni rad radi na novim projektima

Centar za socijalni rad dobio je sredstva za realizaciju dva projekta čiji je cilj pomoći mladima. U ovoj ustanovi prepoznali su najvažnije probleme u ponašanju mladih uzrasta od 10 do 14 godina.
-Prvi projekat odnosi se na rad sa decom kod kojih su primećeni poremećaji u ponašanju. Ovaj projekat realizujemo nekoliko godina unazad i pokazalo se da daje dobre rezultate, tako da bi bilo dobro kada bismo uspeli da obezbedimo novac za dugoročnije finansiranje. Drugi projekat odnosi se na rad sa romskom populacijom zbog ranog napuštanja školovanja i stupanja u bračnu zajednicu. Ovo je prvi put da ćemo se detaljnije pozabaviti ovom tematikom – istakao je Radislav Ivetić, direktor Centra za socijalni rad.


Ukupna vrednost dva projekta je 600.000 dinara , a realizuju se uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
-I lokalna samouprava pomogla nam je da obezbedimo uslugu medijacije i savetovanja. To je nova usluga koja je tu da pomogne u rešavanju svih porodičnih sporova mirnim putem. Imamo obučene medijatore, a program se realizuje van radnog vremena i besplatan je. Pozivam sugrađane kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći da dođu – dodao je Ivetić.


Zainteresovani za ovu uslugu mogu se prijaviti u Centru za socijalni rad u kancelariji broj pet ili putem telefona 069/512-94-66. Završena je revizija korisnika novčane socijalni pomoći koji naknadu primaju čitave godine i trenutno je na evidenciji kikindskog Centra 900 korisnika, koliko ih je bilo i prošle godine u ovo vreme.
-Počinjemo i sa primanjem zahteva za novčanu socijalnu pomoć za korisnike koji na to imaju pravo do devet meseci u godini. Preko leta najveći deo njih nije primao pomoć – rekao je direktor CSZR.

U cilju povećanja bezbednosti zaposlenih i korisnika u Centru za socijalni rad biće postavljeni takozvani panik tasteri i zvono. Osim toga postoji video nadzor i zaposleni u obezbeđenju.