Centar “Malac-genijalac”upisuje drugu generaciju đaka

Malac Genijalac je medjunarodna škola za “ zdrav mozak ” , koja  razvija mentalne sposobnosti dece od 4 do 12 god. Škola radi po prestižnom japanskom programu Hikari.

Ova škola je u Kikidi već izazvala podosta veliko interesovanj, pa je prvog dana upisa već primećen veliki broj roditelja koji su prepoznali svoju decu kao malce genijalce. Premda, navela je menadžerka ovog centra Jelena Miletić, računanje nije jedini cilj ove škole, već i pokazatelj da su deca na dobrom putu da steknu veštine koje će im trebati u životu:

-A to su koncentracija, memorija, analitičko mišljenje, fotografsko  pamćenje, logika, analitika. Samim tim paralelno sa tim procesom dolazi do povećanja intelektualnih sposobnosti samopouzdanja i samopoštovanja. Na samom početku imamo jedan inicijalni test, koji traje oko pet minuta. Tu učiteljica pokazuje kako se mi igramo sa abakusom i na taj način dete percipira vrednost  broja na abakusu. Kasnije, kada usvoje sve naše formule, oni su  u stanju da ga vizualizuju i tada dolazi do te brzine u računanju. Trenutno imamo 50 aktivnih polaznika u Centru.

 

Časovi se održavaju jednom nedeljno, vikendom kao  tročas, subotom ili nedeljom u zavisnosti od starosne grupe. Nastava se praktikuje u malim grupama:od 6 – 12 polaznika. Najmlađi Kikinđani sa velikim zadovoljstvom su deo ove škole i tu pronalaze svoje drugar, sa kojima mogu da vežbaju kroz različite igre. U ovom centru uzimaju se u obzir individualne potrebe svakog deteta.

Ukoliko je potrebno organizuje se dopunska  dodatna nastava, individualni rad ili nadoknada časova tokom radne nedelje, pošto je redovna nastava vikendom. Podrška kućnom radu je veoma važna, jer je svakako potrebno vežbati kod kuće, oko 10 ak minuta svakodnevno. U tom smislu postoji WEB PLATFORMA, na koju se može ulogovati svaki polaznik i rešavati domaće zadatke, vežbati ili se takmičiti sa drugim korisnicima širom mreže.