Centar lepih veština naredne nedelje organizuje multidisciplinarni kamp za decu

Tokom letnjih meseci školarci traže aktivnosti kojim bi na što kvalitetniji način ispunili slobodno vreme.

Centar lepih veština prepoznao je ovu potrebu i odlučio da organizuje multidisciplinarni kamp „Obojimo um čulima“, koji će trajati od 30. jula do 3. avgusta:

-U okviru svakog dana, deca će prolaziti kroz radionice učenja italijanskog kroz igru, koju će voditi profesorica italijanskog Marijana Simić Iličin. Druga radionica vezana je za učenje putem NLP metode, a to vodi učiteljica Marijana Bjelić. Treću, odnosno likovnu radionicu vodim ja. Svakoga dana ćemo organizovati pokretne igre, jer to deci u savremenom dobu nedostaje. Sa nama će raditi i profesor informatike i matematike Bojan Hodžić, sa edukativnim online igricama za decu, gde će ih usmeravati na to da mogu da koriste računar na ozbiljniji i produktivniji način, objašnjava jedna od organizatorka kampa Sanja Bikić.

Kamp je zamišljen sa ciljem da deca nauče da prepoznaju sopstvene emocije, osećanja drugih, razmišljaju na kreativan i originalan način, kao i da razviju divergentno mišljenje:

-Bitno je da nešto nauče, a mi se najviše oslanjamo na posmatranje sveta oko sebe. Želimo da koriste svoja čula, da razmišljaju, da nauče novi i bolji način komunikacije među sobom. Kao pedagog primetila da je to ono što danas nedostaje deci. Ne znaju da komuniciraju jedni sa drugima i slabo to čine, jer dosta vremena provode na internetu igrajući igrice koje su neadekvatne. Naš cilj je da kod njih razvijemo kreativnost, originalnost, da razmišljaju na drugačiji način. Trudićemo se da sve postignemo za tih pet dana. Kratak je period, ali ovo nam je prvi letnji kamp i smatrali smo da je dovoljno da to traje samo pet dana za početak. Želimo da vidimo i kako ćemo se svi mi snaći u svemu tome. Iako svi saradnici imaju višegodišnje iskustvo u radu sa decom, ovo je nešto novo. Za mene je izazov, a za njih još veći je to što se radi o deci različitog uzrasta, jer je veliki raspon od 6 do 12 godina. Treba osmisliti program tako da bude interesantan svakome.

Cena petodnevnog kampa iznosi 1500 dinara. Deca će sa edukatori provoditi tri i po sata, a prve aktivnosti počeće u 10 časova. Kamp će biti održan u prostorijama Centra lepih veština na Trgu srpskih dobrovoljaca 1.