Cane-Partibrejkers u druženju sa korisnicima Centra “Kuća za sve”

U Centru za pružanje socijalne zaštite grada Kikinde, u takozvanoj „Kući za sve“ organizovano je spontano druženje sa poznatim rokerom i frontmenom grupe „Partibrejkers“, Zoranom Kostićem Canetom.

U prijatnom ambijentu dvorišne terase Centra čula se pesma, ali i razgovor korisnika sa ovim poznatim rokerom, koji u svakoj prilici ima korisnu poruku. Tako je bilo i ovoga puta.

Kroz razgovor sa pojedinim članovima Centra, Zoran Kostić je imao mogućnost da se uveri da je itekako poštovan i slušan, kao i da su njegove pesme rado pevane u „Kući za sve“. Kako je navela direktorica ustanove, Cecilija Šajber, praksa je da se u centru organizuje ovakav vid druženja:

 

-Mi redovno u okviru centra imamo muzičke  radionice, sa gostima koji žele da nam se pridruže. Danas imamo znamenitog gosta i jako smo ponosni na to. Deca su dobro obaveštena o njegovom radu. Inače, mi smo mali ljudi i radimo poslove za korisnike koji ovakve gestove stvarno puno cene. Hvala Canetu još jednom.

Druženje, koje je nastalo kao spontani dogovor realizovano je na obostrano zadovoljstvo, zaključio je i poznati roker i dodao:

-Svi smo mi ometeni u razvoju, ali mi možemo da se staramo o sebi. Naši drugari ne mogu, zato moramo da im pomognemo. Svoj deci. Znači, ne smemo da ih krijemo i ne smemo da ih se stidimo. To su naša deca, mi smo odgovorni za njih.

Iz Centra su se postarali i da ugoste Caneta, kao i da mu poklone čestitku dobrodošlice i prigodan poklon, koji su sami napravili.

Inače i sam otac dvoje dece Zoran Kostić ove godine puni 55 i još uvek je frontmen rok grupe “Partibrejkers”, a trenutno sa bendom “Škrtice” proživljava drugu mladost. Cane je danas, posle više od 30 godina karijere, na liniji Beograd Zrenjanin, gde živi sa porodicom