Cane iz “Partibrejkersa”: Ne mogu da verujem da vam ne smeta vaša voda

Između koncerta u Podgorici i njihovog narednog nastupa u Cirihu, “Partibrejkersi” su u nedelju uveče održali koncert u Kikindi, u okviru poslednje večeri 31.”Dana ludaje”. Rokenrol veterani su, u prohladnoj oktobarskoj večeri, zagrejali atmosferu na gradskom trgu, a nisu izostale ni opaske u Canetovom stilu.
-Ne mogu da razumem jednu stvar. Dolazim ovde 50 godina, moja mama je iz Kikinde, imam ovde rođake. Ne mogu da verujem da vama ne smeta vaša voda! Da li ste vi isti kao svi?! Teško onom ko je pije- rekao je frontmen jednog od najdugovečnijih rok sastava na našim prostorima.
cane
S obzirom na to da Cane živi u Zrenjaninu, muka sa lošim kvalitetom pijaće vode dobro mu je poznata, a legendarni muzičar je učestvovao i na brojnim skupovima na kojima su Zrenjaninci apelovali da se ovaj komunalni problem reši. Sa jednog od njih, pre dve godine, pevač “Partibrejkersa” je poručio: “Voda je sloboda i najveće pravo čoveka na dostojanstveni život.  Neka naša deca piju vodu iz česme. Ako se ne pobrineš za sebe, niko neće za tebe”.