„Ča-ča-ča“ i „Tvist“ omiljene pokretne igre malih plesačica

„Ludi letnji ples“ nastavljen je i tokom septembra.

Dve grupe devojčica vikendom dolazi u salu Kulturnog centra, gde uz instruktorku Tijanu Levnajić uče gotovo sve vrste pokretnih igara. Devojčicama je jedna, ipak, najdraža:

-Ča-ča-ča mi je jedna od najomiljenijih igara što smo učili. Inače, sve ostale igre su mi lepe, kaže mala sugrađanka Mila Pavkov, dok njena drugarica Nevena Stupar dodaje:

 

-Sve mi se igre sviđaju, ne mogu ni jednu da izdvojim. Učili smo ča-ča-ča, tvist i još neke koreografije.

Kao i sam ples, časovi su dinamični i svaki donosi sa sobom nešto novo:

-Časovi su zaista lepi. Volim da plešem i želim da nastavim ovim da se bavim, ispričala nam je Lara Đuran, a na njene reči nadovezala se Nevena Popov:

 

-Jako mi se svidelo, jer volim moderni ples, a ovde ima malo i hop-hopa. Meni se to jako sviđa. Učili smo osnovne korake ča-ča-ča, a iz baleta „jelenski skok“. Jako je zabavno, družimo se i upoznajemo nove prijatelje.

Časovi plesa obuhvatali su i gimnastiku. Pokretna igra sjajna je alternativa za one koji žele da budu fizički aktivni, a nisu ljubitelji sporta:

-Ples ili neka druga aktivnost, manje je važno. Bitno je da pokrenemo svoje telo, što je jako važno za zdravlje. Zbog toga sam i organizovala ove časove tokom leta, da h odvojim od računara i telefona. Ovo je zdrav način života koji će im pomoći, a i naučiće nešto novo, objašnjava instruktorka Tijana Levnajić i dodaje da igra i pokret utiču i na socio-emocionalni razvoj.

Pored svega navedenog, ples je, pre svega, odličan vid zabave i opuštanja. Mlade dame sa kojima smo razgovarali tokom časova su se sprijateljile, što je još jedna veoma pozitivna strana plesa.