Bronzana Kikinđanka Jelena Tomić

Posle trideset godina Kikinda ima seniorsku evropsku medalju zasluženu na prvenstvu vazdušnim oružjem.

Mlada sugrađanka Jelena Tomić okitila se bronzom a taj uspeh nije ostao neopažen. U gradskoj kući upriličen je prijem kod gradonačelnika Pavla Markova.

Reprezentativka Jelena Tomić, deo je tročlane ekipe koja je u Đeru u Mašarskoj na evropskom prvestvu u disciplini važdušni pištolj osvojila bronzu. Uspeh je pohvalio gradonačenik Pavle Markov i istakao da bi želeo da se sa ovakvim uspesima buduće što češće viđaju.

– U prvoj godini kada je postala seniorka, okitila se medaljom sa evropskog prvenstva, to je zaista nešto o čemu mnogi sportisti sanjaju. Ovo je ujedno i dokaz da uprkos finansijskim poteškoćama sa kojima se klubovi suočavaju, novac nije uvek prepreka da se dođe do dobrih rezultata, istakao je Markov.

Jelena je Student druge godine prava a od prvog dana bavljenja streljaštvom članica SD Kikinda. Osvojenoj brozni veliki doprinos dala je upravo ona ostvarivši najbolji rezultat u karijeri upucavši 95 krugova po seriji. Broznana devojka ističe da joj je u narednom periodu cilj da ostane deo reprezentacije i ostvari pojedinačnu medalju na evropskom prvesntvu. Do tada nastavlja da radi u matičnom kikindskom klubu. SD Kikinde izuzetno je ponosna na svoju članicu, istakao je Manga Robert njen trener.

Grad Kikinda će Jeleni pružiti punu podršku u budućem radu istakao je gradonačelnik i dodao da se pozicija Srbije a samim tim i Kikinde u streljačkom sportu znatno popravila nastupom naše reprezentacije i osvajanjem broznanog odličja na ovom prvestvu.