Branimir Rosić zabavio kikindske školarce

Muzičar Branimir Rosić nastupio je u Kulturnom centru, gde je za decu nižeg školskog uzrasta izveo svoj program pod nazivom „Avanture leteće gitare“.On je već nastupao u Kulturnom centru, kao i u okviru manifestacije Zmajeve dečije igre. Stvaralaštvom za decu bavi se 10 godina, a ovoga puta kikindski školarci slušali su poznate dečije pesme, ali i njegova autorska dela.

Rosić ističe da je najvažnije da se deca dobro zabavljaju tokom njegovih nastupa, ali da se kroz tu zabavu sprovodi i edukacija. Dodaje da je stvaralaštvo za decu na jednako visokom nivou kao što je nekada bilo, ali da mu se ne posvećuje dovoljno pažnje. Ipak, za odličnu interakciju sa decom neophodno je da odrasli promene svoj ugao gledanja na život:

Samo treba da se sete da su i oni nekada bili deca i sve će im biti drugačije. Još je lakše ako imaju leteću gitaru. Ako nemaju, ja ću im pozajmiti.

Prema rečima našeg sagovornika, istinska sreća pronalazi se u stvaralaštvu, kulturi, umetnosti i sportu. To su vrednosti na koje treba decu usmeriti, a on to čini kroz svoje nastupe. Kikindski školarci su uživali u „Avanturama leteće gitare“, pevali i igrali uz poznate melodije dečijih pesama.