Branimir Rosić održao koncert „Avanture leteće gitare“

U Kulturnom centru nastupio je muzičar Branimir Rosić, koji je učenicima nižih razreda osnovnih škola izveo svoj program kroz koncert „Avanture leteće gitare“. Stvaralaštvom za decu bavi se 10 godina, a najmlađi Kikinđani slušali su poznate dečije pesme, ali i Rosićeva autorska dela.

On ističe da je najvažnije da se deca dobro zabavljaju tokom njegovih nastupa, ali da se kroz tu zabavu sprovodi i edukacija. Dodaje da je stvaralaštvo za decu na jednako visokom nivou kao što je nekada bilo, ali da mu se ne posvećuje dovoljno pažnje:

-Postoji mnogo stvaralaca koji nemaju priliku da kao ja nastupaju i imaju TV emisije, a savršeni su.

Ističe da je bi time, osim medija, trebalo da se bave i roditelji. Programa za najmlađe još uvek ima dovoljno, samo su oni u ovom dobu više usmereni na računare. Rosić tvrdi da bi nove tehnologije trebalo iskoristiti u pozitivne svrhe, a ne kao zamenu za vaspitavanje dece.

Prema rečima našeg sagovornika, istinska sreća pronalazi se u stvaralaštvu, kulturi, umetnosti i sportu. To su vrednosti na koje treba decu usmeriti, a on to čini kroz svoje nastupe. Najmlađi Kikinđani su uživali u „Avanturama leteće gitare“, pevali i igrali uz poznate melodije dečijih pesama, dok je Rosić ostvario odličnu interakciju sa njima.