Bračni par Kežić iz Banatskog Velikog Sela dobio bespovratna sredstva za kupovinu kuće

Pokrajinski Zavod za ravonpravnost polova i ove godine dodeljivao je bračnim parovima sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Supružnici Olivera i Saša Kežić iz Banatskog Velikog Sela jedni su od 30 bračnih parova koji su uspeli da reše stambeno pitanje na ovaj način i kako ističu za našu televiziju njihovoj sreći nema kraja.

-U braku smo već 20 godina i do sada smo živeli u roditeljskoj kući. Želja nam je bila da imamo nešto svoje. Prvi put smo se javili na konkurs za bespovratna sredstva za kupovinu kuće. Nakon što smo priložili neophodnu dokumentaciju čekali smo rezultate konkursa i moram da priznam, tek na uručenju ugovora u Novom Sadu postali smo svesni da ćemo imati svoju kuću – istakla je Olivera Kežić.
-Sve što radimo, radimo zajedno, ali moram da priznam da je u ovom slučaju supruga bila optimista, a ja pesimista – rekao je Saša Kežić.
Između ostalog uslovi konkursa bili su i da jedan od supružnika odnosno vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina , tako da je za Kežiće ovo bila poslednja prilika da se prijave za sredstva.


Odobreno nam je milion dinara, a pre toga komisija Zavoda za ravnopravnost izašla je na teren i procenila kuću. Imamo rok od 90 dana da se uselimo što ćemo ispoštovati – pojasnila je Olivera-.
Saša napominje da je kuća u veoma dobrom stanju:
Mladi bi trebali da se odvaže i da konkurišu na ovom konkursu. Nije komplikovano skupiti dokumentaciju, a puno može da se dobije.


Olivera i Saša imaju dvoje dece ćerku Nevenu od 18 i sina Dušana od 15 godina. Kežići su zaposleni u Osnovnoj školi “Slavko Rodić” u Banatskom Velikom Selu. Olivera, iako je do udaje živela u Kikindi kaže da joj prija život na selu koji je, kako ističe, lepši i mirniji od gradskog.
Najavljeno je da će novi konkurs za kupovinu kuća na selu sa okućnicom biti raspisan u septembru. U ovom krugu od 283 tri prijavljene porodice sredstva je dobilo 30. Od 2015. godine Pokrajina na ovakav način rešava stambena pitanja mladih na selu i do sada se skućilo više stotina parova.