Bolnici novi medicinski aparati od kompanija “Mekafor” i “Kalcedonija”

Bolnici novi medicinski aparati od kompanija “Mekafor” i “Kalcedonija”

U prisustvu gradonačelnika Pavla Markova i predstavnika kompanija “Mekafor” i “Kalcedonija” zaposleni u Opštoj bolnici u Kikindi istakli su značaj donacija ove dve firme. Na očnom odeljenju Bolnice u Kikindi zamenjen je aparat star 37 godina zahvaljujući firmi “Mekafor”, a najteži pacijenti na Odeljenju intezivne nege imaju znatno bolju negu i to od kada je u upotrebi aparat za koji je sredstva obezbedila kompanija “Kalcedonija”. Gradonačelnik Pavle Markov podvukao je dobru saradnju gradske uprave i kompanija koje rade u Kikindi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Zahvalio bih se direktoru “Kalcedonije” Adrianu Zoni koji je u prvoj godini rada podržao našu akciju. Direktor “Mekafora” NebojšaNedeljković već nekoliko godina unazad pomaže da se unapredi nega kako u Bolnici, tako i u Domu zdravlja. Ovakva saradnja dovoljno govori o kvalitetu odnosa između gradske uprave i kompanija koje rade u Kikindi. Nadam se da će i druge firme pratiti ovaj primer i postati društveno odgovorne – istakao je Pavle Markov i dodao da se uveliko priprema rekonstrukcija Bolnice.

Firma “Mekafor” već je pomogla Dečijem dispanzeru i Odeljenju fizijatrije, a direktor Nebojša Nedeljković napominje da će donacija biti i u narednim godinama:

Cilj Mekafora je da da svoj doprinos boljoj zdravstvenoj nezi.

Za novi aparat, mikroskop za osnovni pregled oka koji izdvojeno je 856.000 dinara.Adriano Zoni, direktor “Kalcedonije” dodao je da ova firma pomaže razvoj društva u svakoj sredini u kojoj posluje.

Naša firma je mlada u Kikindi. Imamo oko 200 zaposlenih i očekivanja su da se taj broj udvostruči. Ova donacija pravi je početak dobre saradnje između Kalcedonije” i grada Kikinde – dodao je Adriano Zoni, direktor “Kalcedonije”.

Videolaringoskop Bolnica do sada nije imala, a za njega je izdvojeno 333.000 dinara. Aparat će omogućiti lakši, brži i bezbedniji radc anesteziolozima u zbrinjavanju najtežih bolesnika.

Direktor Bolnice dr Mirko Stojisavljević podsetio je da je u prethodnom periodu zanovljen dobar deo medicinske opreme i aparata.Osim toga Bolnici je uvek potrebna posteljina za bolničke ležaje.