Bogojević 111. na svetskoj listi strongmen veterana

Dragan Bogojević iz Novih Kozaraca je 111. na svetskoj rang listi najjačih ljudi, u kategoriji veterana. Na listi je ukupno 160 takmičara iz celog sveta. Kategorija veterana obuhvata snagatore starije od 40 godina.

– Kada sam pogledao tu listu, video sam da su tu najjači takmičari sveta kao što je jedan Savickas, Feliks, Nađ. Lista je objavljena u avgustu, ali nisam govorio o tome u javnosti do sada, nisam hteo da se hvalim. U  ovom sportu sam preko 30 godina, a 16 godina se bavim strongmen takmičenjima- priča Bogojević.

Biti 111. na svetu je uspeh, čast, ali i obaveza. Pedesetdvogodišnjeg Bogojevića očekuju seniorska i veteranska takmičenja u Evropi i šire, a iako skroman, uveren je da može da ostvari još bolji rang.

-Uz ozbiljne pripreme, veliki rad, adekvatnu ishranu i trening, kao i uz dobre sponzore i prijatelje, verujem da ću uspeti da se nađem ispod stotog mesta na ovoj listi. Za mene je to velika stvar i obaveza- predstavljati sebe, svoj grad i svoju državu.

Već po tradiciji, u julu će u Novim Kozarcima najjači ljudi sveta odmeriti snage. Atraktivno takmičenje organizatori nastoje da učine jos prestižnijim. Uz podršku Mihajla Popova koji organizuje nadmetanje snagatora na Zlatiboru, očekivanja su da bi sledeće godine takmičenje u Novim Kozarcima moglo da se, poput Lige šampiona, nađe na programu RTS-a.

Recimo i to da svetsku rang listu veterana predvodi Litvanac Savickas, a osim Bogojevića na 111. mestu, tu je još jedan strongman iz Srbije- na 148. poziciji Novosađanin Alen Radošević.