Bogojavljenje, slava kikindskih preduzetnika


Krsna slava Opšteg udruženja preduzetnika Bogojavljenje protekla je i ove godine u svečanoj atmosferi, u prostorijama preduzetnika. Saradnici i prijatelji kao i najaktivniji članovi Udruženja, kroz slavski obred su obeležili ovaj važan datum za udruženje.

Ovogodišnji kum slave, Siniša Pašić se osvrnuo na početke rada na razvoj, udruženja, ističući uspešne projekte i aktivnosti relizovane u 2018 godini. Zahvalio se svim članovima za postignute rezultate u prethodnoj godini bez čijeg rada i angažovanja ne bi bilo ni pozitivnih rezultata za udružnje:

-Već desetak godina unazad ovo je vreme kada se okupljamo i provoimo kvalitewtno vreme u druženju i dogovoru. Kao predsednik i kum mogu da zaključim da je i ova godina, koja je za nama bila uspešna, a iskreno se nadam i da će nas slogan “Udružimo se-održimo se” održati i u godinama koje dolaze. Što smo brojniji, to smo i jači.

Jedino udruženi članovi preduzetnika mogu da se izbore za svoja prava i bolji poslovni ambijent, rekao je, čestitajući im slavu član GV Miodrag Bulajić i dodao:

-Ovaj vid druženja,  iz godine u godinu postaje sve značajniji i plodotvorniji. Oni su shvatili, u nekom prethodnom periodu, da jedino udruženi mogu da dođu do te pozicije da im se stavovi i zahtevi uvaže i uzemu  u obzir. Gradska uprava je uvek tu da ih podrži putem konkursa, pojekata koje zajedno realizujemo. Ja im želim dobro zdravlje, da povlače dobre poslovne poteze i uspeh će biti tu.

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Bogojavljenje, praznik krštenja Isusa Hrista, kojim je počela njegova misija hrišćanske propovedi.

U pravoslavnim hramovima, na ovaj praznik se osveštava bogojavljenska voda koja se smatra lekovitom i zaštitom od nečistih sila i čuva se u kućama do sledećeg velikog vodoosvećenja. Na Bogojavljenje, prema srpskom narodnom običaju, vernici izmenjuju pozdrave – “Hristos se javi”, “Vaistinu se javi”.