“Bob rok” najbolji na kikindskoj Mini Gitarijadi

Mini Gitarijada održana je u Kulturnom centru. Iako su bila prijavljena tri benda koja će se takmičiti za ulazak u finale, svirao je jedan “Bob rok “ iz Jagodine koja se i kvalifikovala u finale.
-Grupa je nastala 2016. godine prvobitno kao akustični trio sastav. Radili smo obrade domaćih i stranih pesama, a potom smo počeli da pišemo i našu muziku. Učestvovaćemo u finalu 51. Gitarijade 30. juna i nadam se da ćemo pobediti – istakao je Dario Milošević, frontmen grupe “Bob rok”.


Nastupili su i prošlogodišnji pobednici Hadži prodane duše , kao i Nikola Čuturilo Čutura koji je bio i u žiriju.
-Drago mi je što postoji mogućnost da se mladi bendove predstave publici, kao i da se takmiče. Gitarijada je tu da prepozna entuzijazam dece i mladih koji žele da sviraju rokenrol – rekao je Nikola Čuturilo, rok muzičar.


Mini Gitarijada prvi put je održana u Kikindi, a podrška je dobijena i od lokalne samouprave.
-Mini Gitarijade održane su u 15 gradova Srbije i u pet gradova regiona. Ove godine imamo 20 finalista u dva takmičarska dana – dodao je Saša Jović, organizator Gitarijade.
I Kikinda će imati svog predstavnika, bend “Antidepresiv” koji je pobedio na Mini Gitarijadi u Somboru. Gitarijada se održava od 29. juna do 1. jula. Osim takmičara nastupaju: Riblja čorba, Bajaga i instruktori, Generacija 5, Nazaret i grupa The Cult.