Biblioteka “Jovan Popović” otkupiće 1.500 novih naslova

U dve javne nabavke Narodna biblioteka “Jovan Popović” otkupiće oko 1.500 novih naslova. Sredstva za knjige obezbeđena su u Ministarstvu kulture i informisanja i budžetu Grada Kikinde.
-Sve nove knjige polako stižu i iznose se na odeljenje kako bi i čitaoci mogli doći do njih. Molim korisnike da budu strpljvi jer knjige treba najpre da se obrade – istakla je Radmila Perović, direktorica Narodne biblioteke.


Nabavka knjiga odvija se dva puta godišnje.
-Kada nabavljamo knjige slušamo predloge korisnika. Oni se najčešće poklapaju i sa našim izborom. Pratimo tekuću produkciju i otkupimo sve ono što je izašlo na našem tržištu i što može biti zanimljivo za naše čitaoce – rekla je Radmila Perović.


Za nabavku novih naslova u bužetu grada opredeljeno je više od 600.000 dinara .
-Suštinski je to dovoljno sredstava za nabavku svih knjiga koje nisu obuhvaćene sredstvima nadležnog Ministarstva. Prvi deo knjiga nabavljamo leti, a drugi tokom jeseni kada je i sajam knjiga – objasnila je naša sagovornica.
Od Ministarstva kulture za knjige je obezbeđeno oko 400.000 dinara.
Novi naslovi rasporediće se na pozjamnim odeljnjima za odrasle i za decu. Kako ističu u Biblioteci Kikinđani od domaćih pisaca najviše čitaju dela Svetislava Basare, Aleksandra Gatalice, Jelene Bačić Alimpić, Ljiljane Habjanović Đurović. Od stranih pisaca najpopularniji su Orhan Pamuk, Toni Parsons, Nikolas Sparks, Ken Folet, Ju Nesbe, Stig Lašon. Najčitanija knjiga ovog leta je “Misija London” Aleka Popova.