Besplatni pregledi u kikindskoj Bolnici

Ministarstvo zdravlja pokrenuo je akciju čiji je cilj da lekarski pregledi budu što dostupniji svim građanima. Preventivni pregledi su besplatni.

-U kikindskoj Bolnici organizovaćemo preventivne preglede za sve građane bez obzira na to da li imaju ili nemaju zsdravstveno osiguranje. Pregledi će moći da se obave u prostoru internističke polikline u Bolnici. Organizovali smo šest ekipa koje će proveravati nivo šećera u krvi, EKG i meriti pritisak. Pozivamo građane iz Kikinde i okoline da se odazovu ovoj akciji koja će u nedelju, 17. septembra, trajati od osam do 16 sati – istakao je dr Jovan Jakonić, pomoćnik direktora Opšte bolnice.

Ovo će biti prva akcija besplatnih pregleda za građane, koji će se organizovani jednom mesečno.

-Najavljeno je da će ovakvi pregledi biti organizovani svake treće nedelje u mesecu. Nakon prvog pregleda imaćemo bolji uvid u to da li je potrebno organizovati više ekipa ili pozvati još neke specijaliste. Sve zavisi od interesovanja građana – rekao je dr Jakonić.

Dr Jakonić napominje da bi bilo dobro da svi koji žele da se pregledaju ponesu sa sobom lični dokument. Pacijentima će se najpre raditi analiza šećera u krvi, potom EKG, a posle toga, lekar internista će poslušati pluća i srce i izmeriti pritisak. Na osnovu svih rezultata za svakog pacijenta biće napravljen izveštaj o zdravstvenom stanju. Ukoliko je nalaz nekog pacijenta takav da zahteva terapiju, ona će mu biti određena i zakazaće mu se kontrola ili će, u zavisnosti od rezultata, biti odmah upućen na bolničko lečenje.