Besplatan prevoz za Beogradski maraton za učesnike iz Kikinde

Beogradski maraton najbrojnija je sportska manifestacija u Srbiji jer okupi veliki broj zaljubljenika u trčanje. Kako dosta Kikinđana svake godine učestvuje na ovom događaju grad Kikinda i Sportski savez ove godine obezbediće besplatan autobus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovo je prvi put da organizujemo kolektivan odlazak na Beogradski maraton. Kikinđani koji učestvuju na ovom sportskom događaju odlazili su u sopstvenoj režiji, a imamo i atletičare koji trče polumaraton i maraton – istakla je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Na 32. Beogradskom maratonu trče se tri discipline. To su “Trka zadovoljstva” u dužini od pet kilometara, polumaraton dužine 21,1 kilometar i maraton 42,195 kilometara.

-Osim za sugrađane prevoz je obezbeđen i đake u okviru Školskog sporta, ali i za članove sva tri atletska kluba – dodala je Jelena Bakić.

Sportski savez izaći će u susret članovima atletskih klubova kojima će biti plaćena startnina. Prijavljivanje je moguće do petka, 12. aprila od 8 do 14 časova. Slogan ovogodišnjeg Beogradskog maratona je Trči, uživaj, pomozi nekome”.Na ovoj sportskoj manifestaciji prošle godine zabeležen je rekordan broj učesnika iz 72 zemlje, a trčalo je 28.000 maratonaca.