Besmrtni puk Kikinda- 9. maj u 11 sati kod Spomenika Tuga

U Kikindi će, u okviru obeležavanja Dana pobede 9. maja, prvi put biti održana manifestacija „Besmrtni puk“ u kojoj će učesnici ove akcije prošetati utvrđenom trasom ( detalji na flajeru i plakatu) noseći portrete svojih bližnjih koji su dali svoje živote u ratovima od 1912. do 1999.godine, uz polaganje venaca na spomenicima onima koji su dali svoje živote za našu slobodu.
Organizacijom ove manifestacije  čuvaju se sećanja na žrtve u ratovima protiv agresora,uz dužno poštovanje našim junacima iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i hrabrim braniocima Srbije od NATO agresije 1999. godine.

Na 74. godišnjicu pobede nad fašizmom u Kikindi će, kao i u više od 1.000 gradova širom sveta, 9. maja biti održana manifestacija “Besmrtni puk” tokom koje će učesnici poslati poruku antifašizma i mira.

Organizacioni odbor „Besmrtnog puka“ poziva sugrađane koji žele da učestvuju u ovoj antifašističkoj i patriotskoj akciji da dostave fotografije svojih predaka, učesnika svih ratova od 1912-1999.godine Savezu potomaka ratnika Srbije 1912-1920.godine, na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 10 ( pored gradske kuće). Fotografije koje će biti skenirane i vraćene, mogu se dostaviti radnim danima od 10 do 14 časova. Građani koji nemaju uramljene fotografije, u udruženju mogu dobiti nosače za slike.
Sve bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona 061 – 221 – 6781 ili na e-mail adresu: besmrtnipukkikinda@mail.ru