Beogradski vreo asfalt zamenili nakovačkom idilom

Miljana Tešić Gašić zajedno sa suprugom Sašom vreo beogradski asfalt, gužvu i vrevu zamenila je sa dva hektara zemlje u Nakovu koja se nalazi tik uz rumunsku granicu. Gašići se bave poljoprivredom i nijednog momenta nisu požalili što su se nastanili u selu.

-Pre četiri godine doselili smo se u Nakovo. Suprug se i ranije bavio poljoprivredom, a najveće iskustvo stekao je u uzgajanju paradajza što nam je pripmarna proizvodnja već dve godine – istakla je Miljana Tešić Gašić.

U plasetniku imao oko 1.000 strukova paradajza na oko 400 metara kvadratnih.Godina nije pogodovala proizvodnji povrća, pa ni paradajzu.

Godina je loša za povrtarske kulture zbog kiše i velike vlage. Ovo vreme doprinelo je da se razvijaju bolesti – kaže Miljana.

Naša sagovornica i njen suprug sami proizvode rasad što u startu umanjuje troškove. Najvažniji je trud i rad napominje Miljana i dodaje da joj život na selu prija.

-Prija mi selo. Mirno je, nema stersa, drugačije se živi, puno je mirnije i to me opušta rekla jer naša sagovornica.

Imanje na kom žive Saša i Miljana nazvano je salaš “Đurđevak”. Na prvom mestu to je zbog toga što je slava ove porodice Đurđevdan,a potom i po cvetu.