Bebi paketima obradovane 134 porodice beba rođenih od jula do kraja septembra

U gradskoj kući, u „Kikindski bebi klub“ koji sada broji više hiljada članova, upisana su 134 nova, odnosno bebe rođene od jula do kraja septembra.

Aleksej Popadić rodio se pre 2,5 meseca. On je drugo dete u porodici i ima sestru stariju 13 godina. Njegova mama Danijela, iako nije planirala trudnoću, kao i svi članovi porodice, presrećni su što sa ovim dečakom sada dele život. Aleksej je imao važan događaj, prisustvovao je svečanom prijemu u gradskoj kući gde mu je dodeljen bebi paket.

– Pa iskreno da vam kažem desilo se i presrećni smo zbog toga. Snalazim se dobro iako sam davno bila majka male bebe, polako, učimo jedno od drugog. On je velika dobrica, lepo spava, ručka, napreduje. Ne plače, što kažu komšije nisu ga još čuli. Nije lako podizati dete ali snalazimo se. Deca su najbitnija a sve ostalo je onda dobro, ljubav I pažnja su najbitniji. Gest gradske kuće je da dodeli pakete je jako lep, dobro da se neko setio beba, kaže mama Danijela Popadić.

– Jako mi je lepo sad kad imam brata. Lepo je kad imaš nekog pored sebe. Dugo sam bila jedinica, previše, i zaista sam želela brata, kaže Aleksejeva sestra Jovana.

Iz gradskog budžeta ove godine je iz programa podrške deci i porodicama sa decom opredeljeno je 5 miliona dinara za kupovinu bebi paketa i multifunkcionalnih stolica.Sve prisutne na dodeli bebi paketa pozdravio je gradonačelnik Nikola Lukač.

-Brigom za dete od samog njegovog rođenja, želimo da pokažemo roditeljima da je upravo naš prioritet upravo porodica I rađanje dece. Znam da je u određenim okolnostima teško podizati decu. Ovom prilikom Grad Kijinda želi da na skroman pomogne u najvažnijem poslu a to je roditeljstvo. Još jednom Vam svima čestitam, poručio je roditeljima gradonačelnik Nikola Lukač.

Ovo je treće okupljanje članova kikindskog bebi kluba u tekućoj godini. U svečanoj sali gradske kuće dodeljeno je 134 bebi paketa za najmlađe sugrađane rođene u periodu od jula do septembra, sve rođene u našoj bolnici, i bebe koje su rođene u drugim gradovima ali imaju prebivalište u Kikindi.

– Ovim gestom Grad Kikinda želi da čestita, da se zahvalimo roditeljima na rođenju njihove dece. Pre svega treba da znamo da svi mi, i kao pojedinci i kao društvo postajemo srećniji i bogatiji sa svakim novorođenim detetom, i treba da znamo koliko je ovo dragocen trenutak s obzirom na veoma nepovoljnu demografsku sliku. Na svet nam dolazi nepto najlepše, najplemenitije, najčistije I mi treba da se ophodimo prema tome sa puno poštovanja, razmevanja I ljubavi ali I da pokažemo visok nivo odgovornosti. Danas, podelom bebi paketa, Grad Kikinda takođe želi da pruži I podršku roditeljima na njihovom putu podizanja I odgajanja dece. Znamo koliko taj put nije jednostavan, naprotiv izuzetno je težak, ali ako roditelji znaju da su na pravom putu I ukoliko imaju dosta strpljenja, trepeljivosti, pre svega dobro zdravlje I puno međusobnog poverenja I uzajamne ljubavi, trebalo bi da se taj put završi sa veoma velikim rezultatima. I da roditelji budu ponosni na svoju decu a I deca na svoje roditelje, ističe Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Inače, baš u julu, rođeno je najviše beba u 2021. godini, njih 46. tokom cele godine ta brojka kreće se opko 40, a da li ćemo na kraju godine ipak moći da se radujemo povećanju broja rođene dece u odnosu na višegodišnji prosek znaćemo već početkom januara. Kako sada izgleda situacija možemo se nadati bar jednom školskom odeljenju više što je već dobra vest.