“Basket 3×3 Kikinda 2017 – Snagom mladosti za zdrav život 3”

Turnir „Basket 3X3 Kikida 2017“ -Snagom mladosti  za zdrav život 3″ima  edukativni i međunardni karakter i jedan je u nizu školskih takmičenja u basketu na području Vojvodine. Turnir je otvorio član GV Milivoj Linjački, naglasivši značaj turnira, koji je humanitarnog karaktera, što posebno motiviše, kako učesnike samog turnira tako i ostale đake.

Na turniru su ove godine 16 ekipa odmerile snage, u takmičarskom delu, dok je u revijalnom delu učestvovalo osam ekipa.

Prema rečima predsednice školskog sportskog Saveza Svetlane Mirčić Vukobrat, učesnici rado učestvuju u turniru, što je Savezu jako značajno, pošto je to način i da budu fizički aktivni.

Jedan od fakulteta, koji učestvuju i pomažu pri organizaciji turnira, u vidu donacija i sportskih saveta, osim ekonomskog i pravnog fakulteta iz Novog Sada  je i  fakultet za sport Univerzitet “Union” Nikola Tesla. Docent na ovom fakultetu je Nemanja Ćopić, rodom iz Kikinde. Kako kaže, namera je da se kroz promociju smerova, organizuje saradnja sa kikindskim školama, kroz sport. Turnir već treću godinu u kontinuitetu organizuje Školski sportski Savez, pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije, uz pomoć učenika kikindskik srednjih škola.