“Banatski bajkeri” doneli paketiće “Čigri”

Članovi društva za pomoć MNRO „Čigra“ u svojim prostorijama dočekali su kikindske bajkere, koji su rešili da ih obraduju novogodišnjim paketićima.

U prazničnoj atmosferi i uz muziku i obaveznu novogodišnju jelku sa nestrpljenjem se čekao dolazak bajkera, MK „Banatski bajkeri“koji su tokom celog dana delili paketiće kikindskim mališanima, kako je rekao predednik novooformljenog kluba “Banatski bajkeri”, Ferenc Tamaši:

-Veliko je zadovoljstvo što možemo na ovakav način da obradujemo male Kikinđane. Iako smo klub, koji je tek osnovan, odmah smo se složili da pokrenemo Novogodišnju akciju, u okviru koje  su nam mnogobrojni sponzori izašli u susret, pa smo mogli da napravimo sto paketića. Namera je da sa ovakvim akcijamai dalje nastavimo. Zbog dece smo danas i motore isterali, kako bi doživljaj bio potpun.

 

O Deda Mrazu i o paketićima se baš dosta zna, ali se uvek čekaju sa posebnim uzbuđenjem i malom tremom, kao što je bilo u Čigri.

Ovo je inače već tradicija, rekla je  predsednica “Čigre” Zagorka Novakov,  u okviru koje se na poseban način obeležavaju predstojaći praznici. Članovi se druže, uz malu zakusku, muziku i priču:

-Prve paketiće koje dobijamo ove godine su od “Banatskih bajkera”. Oni su nam se javili da imaju nameru da dođu da pričine zadovoljstvo našoj deci. Puno im se zahvaljujem. Mislim da deca na najbolji način pokazuju koliko su srećna.

Nakon što su podeljeni paketići, članovi i gosti su imali mogućnost i da probaju posebnu tortu, koja je za njih napravljena u obliku Čigre.  Inače, Društvo„Čigra“ od 2002.godine funkcioniše u tom prostoru, broji oko dvadesetak aktivnih članova, mlađih i onih starijih.

Okupljanja, razne radionice, prepoznatljiva umetnička kolonija, kao i ekskurzije i izleti, ali i kutak za roditelje predstavljaju trenutke, koje unose vesele boje u životima članova društva.

Nedavno su odrasli članovi „Čigre“ bili i u Zrenjaninu, gde su na osnovu projekta, „Radna praksa“koji je finansirao grad imali mogućnost i da uživaju u bioskopskoj predstavi, prijatnom ručku, ali i kupovini obuće i odeće.