“Autoprevoz” obnavlja vozni park

Na poslednjem skupštinskom zasedanju usvojen je izveštaj o radu JP „Autoprevoz“ za prošlu godinu koju je ova firma završila pozitivnim rezultatom u iznosu od sedam miliona dinara. Kako ističe Dušan Markovljev, direktor JP „Autoprevoz“ sve planrane investicije su i realizovane. Kupljena je elektronska oprema za rad konduktera i vozača koja je omogućil naplatu karata u autobusima, a kupljena su i dva polovna autobusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I u ovoj godini držimo se zacrtanih ciljeva. Kupljena su dva od tri planirana polovna autobusa. Nabavka je obavljena u okviru programa subvencija grada Kikinde za ovu godine. Kupili smo niskopodni autobus „mercedes“ koji prevozi putnike u prigradskom saobraćaju, a stigao je i autobus „temsa safari “ za putovanje na dužim relacijama sa boljom opremom – objasnio je Markovljev.

Do kraja godine stići će i treći autobus opremljen za putovanje u međugradskom saobraćaju.

-Početkom sledeće godine isplatićemo kredite podignute za kupovinu novih autobusa 2008. godine i jednog mini busa. To će nam omogućiti nabavku novih autobusa što će umnogome podići kvalitet naših usluga – kaže Markovljev.

„Autoprevoz“ ima 35 autobusa i ovaj broj dovoljan je za postojeći obim poslovanja. Nedostaju vozila za slobodne vožnje za koje se Markovljev očekuje da će biti nabavljeni u narednom periodu.

Prošle godine prosečna neto plata bila je između 36.000 i 37.000 dinara, a ove je uvećana na 45.0000 dinara.

-Zarade su uvećane po dva osnova. Povećana je minimalna cena rada, a došlo je i do izmene zakonskih propisa koji regulišu plate zaposlenih u javnom sektoru – napominje naš sagovornik.

U „Autoprevozu“ je 160 zaposlenih i potreba za vozačima i dalje postoji, ali nije toliko izražena kao prošle godine upravo zbog povećanja zarada.