Atletski stadion pred rekontrukcijom

Već duži niz godina Kikinda se ističe kao grad sporta. Na tom polju se mnogo radilo, pre svega kroz ulaganje u klubove i uspešne sprotiste ali je na neophodno uložiti i značajna sredstva u održavanje sada već davno podignutih sportskih objekata. Na rekonstrukciju čeka i Atletski stadion a evo šta kažu čelnici o ovoj temi.

Atletski stadion u Kikindi prostor je koji čeka da bude priveden nameni duže od 4 decenije. Na pomolu je njegova rekonstrukcija, rečeno je prilikom susreta gradonačelnika Nikole Lukača i direktora Altetskog Saveza Srbije Slobodana Brankovića.

– Došao sam danas na poziv prijatelja i novog gradonačelnika Kikinde da posetim Sportski centar i pre svega ono što mene najviše zanima kao direktora srpskog atletskog saveza, ovaj atletski stadion nezavršen skoro četrdeset godina. Dugo je ovako otvoren i prazan, bez završnog sloja koji je čak i jednog trenutka kupljen pa je otišao iz ovog grada. Došao sam da vidim u kakvom je stanju i da napravimo prve korake šta dalje i kako da ga privedemo nameni. Kako da građani Kikinde dobiju jedan moderan atletski objekat koji će moći svi da koriste. To je jedan od glavnih razloga moje posete gradu Kikindi, kaže Slobodan Branković, direktor Atletskog Saveza Srbije.

Veliko je zadovoljstvo kada Vam u posetu dođe neko ko je srpski rekorder i državni rekorder veliko ime atletike, gospodin Branković. Mi kao grad prepoznatljiv po sportu uvek ćemo podržati lepe projekte, da svojim sportistima, talentovanoj deci, za koje sve ovo radimo, obezbedimo što bolje uslove da bi postigli što bolje rezultate u narednom periodu. Jedan od projekta jeste nezavršeni takozvani atletski stadion koji nije priveden nameni i nadamo se da ćemo u saradnji sa Atletskim Savezom Srbije, državom, odnosno Vladom Republike Srbije, Ministarstvom, Sportskim savezom iznaći rešenje i privesti ovaj stadion nameni da bi naši sugrađani, naši sportisti dobili jedan prelep teren za trening, istakao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Jelenu Bakić, predsednicu Sportskog saveza Kikinde obradovala je vest da je neko prepoznao potrebu da se ovaj sportski objekat privede nameni.

– Drago mi je što se posle četiri decenije pokreće ovo pitanje jer je važno da naši sportisti imaju najbolje uslove za treniranje, kaže Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde

Dejan Pudar, direktor SC “Jezero” dodao je da će se SC „Jezero“ truditi da pruži što bolje uslove građanima.

– Atletski stadion jedan je od najznačajnih terena i rekonstrukcija ovog stadiona ozvaničiće početak rekonstrukcije kompletnog kompleksa, rekao je Dejan Pudar, direktor SC “Jezero”.

Postojeći projekti atletskog stadiona će biti dostavljeni Atletskom Savezu Srbije sa ciljem da se pronađu donatori kako bi stadion kroz faze bio priveden nameni.