Asfaltiranje ulica u Iđošu

U Mesnoj zajednici Iđoš maksimalno koriste lepe dane kako bi završili planirane radove. Uz pomoć Naftne industrije Srbije kao investitora završeno je asfaltiranje ulice Jovana Đurđulova u dužini od dva kilometra.

-Na ovom putu velika je frekvencija NIS-ovih vozila i kamiona, a kolovoz je bio u lošem stanju. Stoga smo u dogovoru sa ovom kompanijom uredili ulicu koja je ranije imala kamen. Kolovoz je presvučen sa dva sloja asfalta – istakao je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Pomenuta ulica vodi do iđoškog atara gde se nalaze bušotine Naftne industrije Srbije.Sve je spremno i za početak asfaltiranja ulice Jovana Popovića. Ove radove finansira lokalna samouprava, a iz budžeta Grada Kikinde za infrastrukturne radove opredeljeno je oko četiri miliona dinara .

-Ova ulica je među najlošijima u selu. Bilo je krajnje vreme da se sanira -dodao je Komanov.

U planu je i izgradnja pešačke staze pored groblja kojom će biti spojene ulice Milivoj Omorac i Jaša Tomić.

-Nasuli smo kamenom i put koji vodi ka seoskoj deponiji. Smetlište je ovih dana očišćeno i ovim putem apelujem na sve Iđošane da na ovom prostoru isključivo odlažu biljni otpad i šut – apelovalo je iđoški knez.

Višedecenijska inicijativa predstavnika ovog sela da Dom kulture u centru bude dat na upravljanje mesnoj zajednici urodila je plodom. Sva udruženja koja rade u selu dobila su svoje prostorije u ovom objektu, a kako najavlju u Iđošu uskoro će i biti oformljeno omladinsko udruženje.