Apoteka Ki Pharm posluje 27 godina

Zdravstvena ustanova apoteka Ki Phram u Kikindi bavi se trgovinom na malo farmaceutskim proizvodima. Osnovana je 1990. godine kada je otvorena prva apoteka koja je ujedno i prva privatna apoteka u nekadašnjoj Jugoslaviji.

-Nedugo pošto smo otvorili prvu apoteku u Kikindi, otvoren je i ogranak u Novom Miloševu, a poslednje četiri godine otvorena su još tri ogranka: dva u Kikindi i jedan u Elemiru tako da imamo pet objekata. Osim lekova prodajemo i ostale proizvode poput kozmetičkih sredstava i drugih proizvoda – istakla Mirjana Isakov, rukovodilac.

U ovoj frimi zaposleno je 25 radnika: 10 magistara farmacije, 14 farmaceustkih tehničara i jedan diplomirani ekonomista.

-U skorijoj budućnosti planiramo proširenje i tada će nam trebati još radnika – rekla je Mirjana Isakov.

Naša sagovornica ističe da je veoma dobro što je od 2013. godine i privatnim apotekama omogućeno izdavanje lekova na recept:

-Situacija je teška, konkurencija je velika. Ipak, postojimo već punih 27 godina što je jasan pokazatelj da smo uz stručan kadar, konkurentne cene i dobru uslugu uspeli da zadobijemo poverenje pacijenata.

Mirjana Isakov dodaje da bi neki vid subvencija kao pomoć malim i srednjim preduzećima bio veoma značajan za dalji razvoj i poslovanje posebno lokalnih firmi.