Andrea Tot iz Kikinde najbolja studentkinja Medicinskog fakulteta

Dvadesetčetvorogodišnja sugrađanka Andrea Tot farmaciju na Medicinskom fakultetu završila je kao najbolja studentkinja u školskoj 2017/2018. godini. Na svakom ispitu tokom pet godina studiranja dobijala je samo desetke.

 

 

 

 

 

-Izuzetna je čast dobiti priznanje najboljeg studenta. Želim svima da se zahvalim na podršci. Trud koji sam uložila se isplatio – istakla je Andrea Tot, magistarka farmacije.

Farmacija je bila Andrein dugogodišnji san koji je i ostvarila:

-Nije bilo lako postići ovakav uspeh, ali uz dobru organizaciju vremena i uz redovno učenje došla sam do ovog uspeha. Završila sam i srednju farmaceutsku školu i oduvek sam znala da ću se baviti ovim poslom.

Pored želje i ljubavi za ovakav uspeh neophodno je dosta truda.

Bilo je trenutaka kada sam samo učila i nisam imala vremena za bilo šta drugo. Odmarala sam se leti jer sam sa polaganjem ispita završavala već u junskom i julskom roku – dodala je Andrea.

Andrea Tot vratila se u Kikindu gde je čeka posao:

-Uskoro završavam pripravnički staž u Apotekarskoj ustanovi “Stesa lek”. Pošto položim stručni ispit zaposliću se u ovoj apoteci. Bilo je opcija da ostanem u Novom Sadu, međutim smatram da o velikim odlukama ne treba razmišljati samo racionalno nego i emocionalno. U Kikindi se nalaze moji roditelji, porodica i prijatelji i ovde ću moći da primenim sve što sam naučila isto kao i u većem gradu.

Naša sugrađanka dodaje da joj oduvek bila želja da se vrati u rodni grad iz kog je na školovanje otišla još sa 15 godina.