Ambiciozni planovi MZ Iđoš

Od ukupnog budžeta Mesne zajednice Iđoš najveći deo novca obezbeđen je u lokalnoj samoupravi, dok je deo od samodoprinosa. Iz gradskog budžeta planirano je nešto više od četiri miliona , a meštani izdvajaju oko tri miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

-Najviše novca biće utrošeno na komunalnu infrastrukturu, dok se deo novca izdvaja za rad udruženja građana i sportske klubove – istakao je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Asfaltiranje ulica jedan je od prioriteta u ovom selu.

-Očekujem da u ovoj godini budu asfaltirane ulice Žarka Zrenjanina, Milene Gecić i Jovana Gligorina. Nadam se da će uspeti da sredimo sve tri ulice jer su u lošem stanju – dodaje Komanov.

Komanov ističe da se samodoprinos znatno povećao u odnosu na raniji period:

-Za to je zaslužana dobra investiciona politika gradske vlasti. Otvorene su nove fabrike gde mladi mogu da rade.

Natalitet u Iđošu znatno je povećan u 2018. tako da je ovo selo postalo bogatije za 22 bebe.Trend povećanja broja najmlađih Iđošana nastavljen je i u ovoj godini.Planirano je i uređenje izletišta na parceli na izlazu iz Iđoša prema Mokrinu.

-Ranije su meštani ovaj prostor koristili za kampovanje i izlete. U toku je izrada projekta za njeno uređenje. Konkurisaćemo za sredstva da izgradimo jezero – objasnio je iđoški knez.

Posle 25 godina okrečena je i sređena zgrada mesne zajednice. Pored toga kupljen je i nov enetrijer, kompjuteri, štampači. Novac je obezbeđen od Komapnije NIS.