Ali Akbera, Avganistanac- rođen u Kikindi

Mladi braćni par Abas Ahmer i Fatima Ebrahim, oboje rodom iz Avganistana stacionirani su u kampu nadomak Kikinde. Nakon dvoje dece, dečaka od pet i devojčice od tri godine, rođenih u Iraku, danas su u kamp odneli i još jednog dečaka, Alija Akbera, koji je rođen u kikindskoj Opštoj bolnici na Đurđevdan. Kako smo mogli da čujemo od oca, prvo dete je dobio u 22 godini
-Ja sam Abas Ahmer, imam 27 godina i troje dece. Dvoje dece, dečak od pet i devojčica od tri godine, koji su  rođeni  u drugoj zemlji. Danas ću videti i svoje treće dete, sina, koji je rođen ovde, u Srbiji, gde smo stacionirani već pola godine. Ljudi u Srbiji su vrlo ljubazni preme nama. U kampu se prema nama ophode lepo. Samo sam sa njima stupio u kontakt i mogu da kažem da su dobri odnosi. Imam nameru da porodično, kao poslednju destinaciju odaberem Nemačku, u kojoj planiramo i da ostanemo.

Baba je rođena u subotu, a kako je navela glavna sestra službe za ginekologiju i akušerstvo Melinda Klačak, porođaj je protekao bez problema, kao i oporavak kako bebe tako i majke. Inače, bebu su posetili i predstavnici Crvenog krsta koji su i darivali novorođenče paketom bebi opreme.


Osim Alija Akbera, bebe rođene tokom ove migrantske krize, čiji su roditelji bežeći od rata i siromaštva, prošli kroz Grčku iz, Avganistana i Iraka, u kikindskoj bolnici još jedna buduća majka na svom izbegličko migrantskom putu čeka rođenje svoje prve bebe.